Drie boeken over een burn-out

burn-out

Het is fijn om een boek te lezen waarin je jezelf herkent. Het gevoel dat je die pagina’s zelf geschreven zou kunnen hebben. Tijdens mijn burn-out ontdekte ik dat er een breed scala is aan titels over opgebrand zijn. Ik las er een aantal.¬†Hieronder de twee meest bijzondere boeken over een burn-out en een extra suggestie.

De kunst van het verdwijnen – Sarah Domogala

Dit is het beste en meest bijzondere boek dat ik in 2017 gelezen heb. Het is het verhaal van een jonge vrouw die in een burn-out terechtkomt, waarover ze openhartig vertelt. Haar val, de aanloop ernaartoe en het opkrabbelen. Ik heb regelmatig gehuild tijdens het lezen van het boek. Omdat ik mezelf erin herkende en eindelijk het gevoel had niet alleen te zijn. Mede door dit boek is mijn visie op de wereld waarin we leven compleet veranderd. Het gaat niet om succes en steeds maar meer willen. Doe wat jou gelukkig maakt. Meer heb je niet nodig.

De herontdekking van het lichaam – Bregje Hofstede

‘Mijn lichaam was iets dat mijn hoofd ronddroeg, hinderlijk traag overigens, en mijn pen vasthield, een noodzakelijk kwaad.’ Hoe kan het dat je je vervreemd gaat voelen van je lichaam en hoe maak je weer contact? Ook Hofstede deelt haar herstelproces van een burn-out op jonge leeftijd in dit kleine boekje. De hoofdstukken zijn wat meer filosofisch dan die van Domogala en gaan vooral over het herontdekken van je eigen lichaam. Veel dus-zo-zit-dat-momentjes, maar ook zinnen waarin je je minder snel zal herkennen. Haal eruit wat je nodig hebt.

De lessen van burn-out – Annegreet van Bergen

Dit boek heb ik nog niet gelezen, wel meerdere keren in mijn handen gehad. Van Bergen werd ziek van te hard werken en schreef dit proces op. Mooi vind ik de positieve boodschap op de achterflap: ‘Een burn-out hoeft niet het einde van alles te zijn. Het kan ook een begin van een nieuw leven inluiden.’

burn-out

Welke boeken over een burn-out heb jij gelezen?

 

Geen reactie's

Geef een reactie