Iedereen aan de granny day

granny day

Driekwart van mijn tijd staar ik naar een scherm, en dat merk ik aan het eind van een drukke week. Overprikkeling, een onrustig gevoel, je kent het. Om de rust weer te hervinden na een drukke periode heb ik iets nieuws bedacht: de granny day. Dat legendarische idee deel ik natuurlijk graag met jullie. Komt ‘ie.

De granny day, wat is het?

Voor een dag net zo leven als het stereotype oma. Geen schermen gebruiken. Geen Netflix, geen laptop en ja, ook je telefoon laat je voor 24 uur met rust. Je gaat niet werken en maakt ook geen to-dolijstjes. Wat je dan wel doet op zo’n dag? Eindelijk naar yoga-les, een grote wandeling maken, leren haken, het potlood weer oppakken om iets creatiefs op papier te zetten, een boek lezen. Als het maar een bezigheid is waarbij je offline bent.

Wat levert het op?

Een dag geen tot weinig prikkels ontvangen? Dat geeft veel rust, jongens. Meer energie. Een hoofd dat leeg is. Het is ook tijd om te reflecteren en even stil te staan. Welke kant wil je op? Doe je wel de dingen die je écht leuk vindt? Houd je zo’n granny day regelmatig, dan merk je dat je weer creatiever wordt en meer ideeën krijgt. Dat was voor mij, naast de rust, de grootste winst.

Hoe houd je het vol?

Ha, strikvraag! Je hoeft het niet vol te houden. Je hoeft het niet vier keer in de maand te doen op precies dezelfde dag. Sla je het een keer over, is dat ook prima. Merk je na een uur dat het niets voor jou is, dan stop je er lekker mee. Luister vooral naar jezelf. Merk je dat je rust nodig hebt, zet dan een groot kruis in je agenda op een dag die voor jou goed uitkomt. Zit je agenda al helemaal vol, houd dan in je achterhoofd dat het oké is om een keer iets af te zeggen.

Wat zou jij tijdens een granny day doen?

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie