Tips voor een onproductieve maandag

Een onproductieve maandag, zeg je?  Willen we die eerste dag van de week niet juist ‘slayen‘? Nee, dat willen we niet. Gemiddeld zes Instagramaccounts per dag raden je aan acht uur werk in vier te stoppen op deze beruchte het-weekend-is-weer-voorbij-dag.

En je mag pas weer onder de dekens kruipen als je een to-do-lijst van hier tot China hebt doorgekrast. Waarom, vraag ik me dan iedere keer af. We haasten ons al genoeg door de rest van de week, laten we ‘m dan op zijn minst rustig beginnen. Best lastig met al die druk van Instaqueens. Tijd om daar een stokje voor te steken. Drie tips voor een onproductieve maandag in 3, 2 1.

Weg met Insta

Tip 1, vermijd Instagram en het liefst alle social media. Als jij je door alle afleveringen van je favoriete serie heen werkt, zit je niet te wachten op iemand die tegen je gilt dat je moet sporten, werken en die ene rottaak af moet maken omdat dat ‘o, zo goed voelt’. Hou eens op. Dus, weg ermee.

Staar voor je uit

Je zult je het eerste kwartier misschien voelen als een hersendode vensterbankplant, maar dat is het waard. Hoelang is het geleden dat je simpelweg voor je uit hebt gestaard? Zonder ondertussen je nagels te doen, een Whatsappje te sturen of je feed te checken. Juist als je deze rust neemt, merk je dat je een leger hoofd krijgt en veel sneller op toffe ideeën komt. Wedden dat jij de rest van de week veel lekkerder gaat?

Ga wandelen

Jezus, doe eens niet zo ouderwets. Wandelen, voor de lol? Ja. Hoe vaak sta jij per week stil om na te denken over hoe je je eigenlijk voelt? Welke kant je eigenlijk op wilt? We rennen vaak als Usain Bolt door het leven zonder überhaupt te weten of we nog wel op de goede baan zitten. Door een lange wandeling te maken sta je daar meer bij stil. En je haalt ook nog eens een frisse neus. Win-win.

Zoek een hobby

Wat doe je dan tijdens een dag niks doen? Eigenlijk moeten we ons schamen dat we niet weten wat we willen doen als we even niet hoeven te werken. De uitkomst: een hobby. Zoek uit wat je altijd al eens hebt willen doen: gitaar leren spelen, illustreren, haken, schrijven. Ga dat doen. Doordat je bezig bent met iets wat je leuk vindt, krijg je meer energie en denk je minder aan de dingen die je nog moet doen. Wedden dat je uitkijkt naar de volgende onproductieve maandag?

Heb je nog andere tips? Laat het vooral weten in de reacties.

 

4 Reactie's
 • Emily van Kleunen
  Geplaatst op 08:54h, 11 januari Beantwoorden

  Goede tips Bente! Ik vind echt dat je een heel leuk en interessant magazine hebt (:

  Een tip die bij mij ook werkt om een beetje tot rust te komen is een warm bad of een warme douche. En dan niet snel snel snel alles doen, maar gewoon rustig bijkomen (in bad zonder smartphone) of gewoon rustig inzepen zeg maar. Of een maskertje nemen!

  • Bente van de Wouw
   Geplaatst op 08:31h, 15 januari Beantwoorden

   Hoi Emily, dank je wel voor je lieve reactie. En wat een goede tip! Douchen wordt inderdaad al snel een moetje en gebeurt snel, snel, snel. Ik ga het eens proberen.

 • Monique van der Linden
  Geplaatst op 10:24h, 12 januari Beantwoorden

  Wat leuk dat je nu ook een site hebt! Las altijd vol interesse je blogs via Flow – soms kan iets niet zo leuks dat iets heel moois uitgroeien. Heb het idee dat jij wat dat betreft lekker op weg bent. En je tip hierboven zijn top!

  • Bente van de Wouw
   Geplaatst op 08:30h, 15 januari Beantwoorden

   Hoi Monique, wat super leuk om te horen dat je me al een tijdje volgt! Ben blij dat je de blogs graag leest.

Geef een reactie