Vaker offline, hoe doe je dat?

Ik heb best een goede band met mijn telefoon, maar af en toe krijg ik door dat klereding zoveel prikkels binnen dat ik het maar al te lief uit het raam smijt. Nu is dat een beetje drastisch. Gelukkig is er ook een tussenweg: af en toe offline gaan. Maar dat bijna aangegroeide apparaat even met rust laten, vinden we best moeilijk. Dus, hier de oplossing. Vier tips om vaker offline te gaan.

Download de Forest app

Ja, ik zie de ironie hiervan in. Het downloaden van een app op je telefoon om minder op je telefoon te zitten. Maar jongens en meisjes, het werkt. Echt. Ik heb het voor je getest. Het doel is om virtuele boompjes te bouwen. Hoe langer jij offline gaat, hoe meer boompjes je plant. Sluit je de app om iets anders op je telefoon te gaan doen, dan gaat je boompje dus heel hard dood. En dat wil je niet. Ga een paar uur (of dagen) offline en je hebt zo een heel bos gebouwd. Te downloaden in de Appstore.

Pleur ‘m in een la

Gewoon op de ouderwetse manier: het ding in een la smijten. Lekker low budget. Nu kun je hem natuurlijk ook in een kastje of voor mij part in de bloempot leggen, het doel is dat je telefoon uit het zicht ligt, zodat je er niet iedere keer naar grijpt als het scherm even oplicht. Stel voor jezelf een tijd in dat je je telefoon weer mag pakken en overtreed vooral je eigen regels niet.

Kijk alleen op bepaalde tijden

Al eens bij gehouden hoe vaak je je telefoon oppakt? Ik kwam op zo’n 70 keer per dag, ouch. Dat zijn iedere keer veel prikkels. Door alleen op vaste tijden te kijken, pak je het ding minder op en ben je dus meer offline. Kies bijvoorbeeld voor 9 uur ’s morgens, 12 uur ’s middags, 3 uur ’s middags en 6 uur ’s avonds. Wedden dat je minder mist dan je denkt in die paar uurtjes offline zijn?

Zet je notificaties uit

Nu niet meteen bang worden dat je niet meer ziet wie je getagd heeft in die leuke meme op Facebook. Dat zie je wel als je de app opent. Doordat je niet constant afgeleid wordt door een oplichtende telefoon, pak je ‘m minder snel op en ben je dus vaker offline. Een stuk rustiger.

Geen reactie's

Geef een reactie