Leesmateriaal: De kunst van het verdwijnen

De kunst van het verdwijnen

Hier gaat het over

Sarah verhuist naar Amsterdam om regisseur te worden, en een goede ook. Ze stort zich volledig op het glamourleven en maakt grote stappen om beter dan de beste te worden. Dat nekt haar op zesentwintigjarige leeftijd: een burn-out. Paniekaanvallen nemen het leven van Sarah over en ze trekt zich terug uit de bruisende maar hectische filmwereld. In alle rust gaat ze weer opzoek naar zichzelf.

Dit verwacht ik

Een eerlijk portret. Op jonge leeftijd in een burn-out terechtkomen gebeurt steeds vaker. Het is nodig dat het taboe dat erop rust verdwijnt. Ik hoop me in het verhaal te kunnen herkennen en er iets van op te steken.

Dit vind ik ervan

De kunst van het verdwijnen van Sarah Domogala staat absoluut in de top 3 van alle boeken die ik ooit gelezen heb, en dat zijn er toch best veel. De herkenning die ik zocht vond ik in iedere regel. De oppervlakkige mediawereld die soms verstikkend kan werken, het constante gevoel te moeten presteren en het keihard vallen en weer opstaan. De paniek(aanvallen), de onzekerheid en een visie die verandert. Het is eerlijk en puur geschreven in mooie zinnen. Af en toe iets te poëtisch en vergezocht, maar daar stoor ik me niet aan. Het boek is confronterend voor mensen die in dezelfde situatie terecht zijn gekomen (ik heb liters gejankt tijdens het lezen), maar even troostend. Nog voordat ik het uit had belde ik mijn moeder op: ‘Mam, als je me wilt begrijpen, lees dan dit boek.’

  • Eerlijk en puur geschreven
  • Een mooi portret
  • Af en toe te poëtisch en vergezocht
  • Herkenbaar
  • Confronterend en troostend tegelijk

Leesmateriaal?

Ja! Zowel voor de mensen die in een burn-out zitten als voor de omgeving. Om jezelf erin te herkennen, of om een vriend of vriendin beter te kunnen begrijpen.

Extra interessant voor?

Jongeren die opgebrand zijn of het gevoel hebben dat het allemaal wat teveel wordt.

Benieuwd? Het boek is onder meer te bestellen bij Bol.com.

Geen reactie's

Geef een reactie