Leesmateriaal: Zeik niet zo

zeik niet zo

 

Hier gaat het over

Er zijn nogal wat vooroordelen over millenials. We zouden overal over zeiken en vooral heel erg moeilijk doen om kleine dingen. Journalisten Anouk Kemper, Lianne Marije Sanders en Suzette Hermsen herkennen zich niet in de geschetste beelden van hun generatie en schreven er een boek over. Korte, grappige en schaamteloze stukken over het échte leven van de millenial. Doorwrochte schets van een generatie? Nee. Volgens hen is het ‘gewoon een geinig boekie’.

Dit verwacht ik

Ik hoop vooral dat ik me zal herkennen in hun schrijfsels. Er zijn maar weinig journalisten die schrijven over hoe het nou echt is, dat leven van een twintiger. Ik wil dat het me geruststelt. ‘Zie je, zo raar ben ik niet.’ En een beetje lachen is ook niet verkeerd.

Dit vind ik  ervan

Gewoon een geinig boekie is het zeker. En herkenbaar, dat ook. Ik heb regelmatig met het boek onder de neus van mijn vriend gezwaaid. ‘Lees dit. Dat ben ik, dat ben ik!’ Heel fijn dus, om te ontdekken dat je geen op hol geslagen gek bent maar toch best wel oké. Ook de humor was fijn, maar af en toe wat geforceerd. Wat me ook opviel, is dat ieder verhaal zo rond is. Met uitsmijter op het eind. Ik had het liever wat rauwer gezien, dat zijn de onderwerpen namelijk ook. Knap is het dat de drie journalisten zo goudeerlijk zijn over hun leven. Lijkt me niet altijd makkelijk, schrijven over dieptepunten, pijnlijke ervaringen en ongemakkelijke momenten. In ’t kort:

  • Leest goed weg
  • Grappig, maar af en toe geforceerd
  • Herkenbaar
  • De verhalen zijn iets té af
  • Eerlijk

 

Leesmateriaal?

Ja. Er zijn zoveel vooroordelen over millenials, het is fijn om te lezen over hoe het nu écht is. Het is herkenbaar, het stelt gerust en het is nog humoristisch geschreven ook. Ik word er blij van en hoop dat er meer van dit soort boeken komen.

Extra interessant voor

De twintiger die het gevoel heeft maar een rare te zijn. Dat ben je (meestal) niet en dit boek gaat je overtuigen.

 

 

1Reactie
  • Demi
    Geplaatst op 21:05h, 15 januari Beantwoorden

    Ik heb hem ook gelezen en kon aan het einde van het boek niet anders dan tot de conclusie komen dat deze meiden zichzelf lichtelijk tegen spreken. Volgens hen zouden we namelijk niet verwend zijn en ons echt wel door struggles heen moeten worstelen om de top te bereiken. Die ‘struggles’ komen alleen wel van drie vrouwen met banen waar de gemiddelde twintiger alleen maar van kan dromen. Ik bedoel hallo, de Linda, Cosmo? Nee echt een representatief beeld van de gemiddelde millennial is het op dat vlak niet.

Geef een reactie